Får du nok søvn?

Får du nok søvn?

februar 19, 2020 0 Af Scriptomist

Hvor godt og hvor meget vi sover, har en stor betydning for vores trivsel og sundhed. Mange mennesker døjer dagligt med søvnbesvær, og får man ikke sovet nok, så kan det have store konsekvenser for krop og sjæl.

Men hvordan kan man forbedre sin søvnrytme?

Hvad kan du selv gøre?

Til sider ved søvnbesvær opstår i forbindelse med ydre faktorer. Har du f.eks. en dårlig seng eller oplever du meget larm fra gaden, så kan dette være med til at forværre din søvn.

Kroppen skal kunne slappe af for at hjernen kan gøre det samme. Er din høresans konstant stimuleret på grund af larm eller støj, så vil hjernen fortsætte med at arbejde på højtryk, selvom den egentlig skal falde til ro.

Hvis du ikke ligger behageligt i din seng, og er du konstant anspændt, så vil hjernen på en tilsvarende måde have svært ved at finde komfort. Krop og sind hænger sammen, og det skal derfor være behageligt at ligge i sin respektive seng.

Hvis du mener at ydre faktorer har en negativ indvirkning på hvor godt du sover, så kan du lade dig inspirere af relevante tips hos QXL.

Skab ro omkring sengetid

I en verden hvor der konstant er fart på, og hvor mange mennesker har så travlt at de udvikler stress, der arbejder hjernen konstant på højtryk, og det er svært for den at indstille sig på at der også skal være plads til søvn.

I den forbindelse kan det være en god idé at skabe noget ro under sine aftenrutiner, så man både fysisk og mentalt kan forberede sig til sengen.

En god idé er f.eks. at skære ned på arbejde og huslige pligter inden sengetid, så hjernen kan koble helt af. Også skærmtid kan have en stimulerende effekt på sindet, hvilket kan gøre det sværere at falde i søvn, når man ellers burde gøre det.