Hvordan bliver man klogere?

Hvordan bliver man klogere?

februar 13, 2020 0 Af Scriptomist

Intelligens er en spøjs størrelse, og det er svært at definere hvornår man er klog og hvornår man ikke er. Mens nogle er kløgtige indenfor matematisk viden, så er der andre der har en bedre forståelse for madlavning eller naturfag.

Ønsker man selv at udvide sin viden, så skal man først se på indenfor hvilket felt man vil være klogere.

Man kan læse sig klogere

Ønsker man for eksempel at blive klogere på naturvidenskab, dyreriget eller Egyptens historie, så kan man med fordel læse sig klogere. Meget viden kan man tilgå ved hjælp af bøger eller på internettet, så man på en god og effektiv måde kan udvide sin forståelse for et specifikt felt.

At læse er desuden ikke blot med til at give dig en bedre viden omkring en given ting, læsningen er nemlig også med til at forbedre dit ordforråd. Jo mere du læser desto flere ord får du kendskab til, og desto større bliver dit samlede ordforråd.

Hvordan man griber læsningen kan variere fra person til person, og er man ferm med sprog kan man måske kaste sig ud i læsning på fremmedsprog, så man også kan øve sin forståelse for et andet sprog.

Bliv klogere på praktiske forhold

En anden form for viden omhandler den mere praktiske del. Hvor man kan blive klogere på Egyptens historie ved at læse mere, der kræver andre form for viden praktisk erfaring.

Ønsker man f.eks. at blive klogere på madlavningen og hvordan man bedst griber dette håndværk an, så kræver det øvelse og erfaring.

Selvom man selvfølgelig kan læse en opskrift og følge den, så kræver god madlavning at man har en føling med ingredienserne og ved hvordan de opfører sig, når de kommer i samspil med hinanden. Madlavning er derfor noget man bliver bedre til med tiden, og hvor forbedring kommer gennem øvelse og gåpåmod.