Algebehandling af tag

Algebehandling af tag

marts 10, 2020 0 Af bendict

Når man kommer ud efter en lang vinter og kigger på sit tag, på enten hovedhus, eller tilhørende bygninger eller skur, kan der være tydelige tegn på algetilvækst på tagpladerne eller andre overflader. Dette kan skyldes det fugtige vejr, eller at der fx står træer eller lignende og ’drysser’ ned på taget. Angreb af lag og alger kan tit ses som gule, hvide eller sorte pletter, men kan selvfølgelig også over tid fremstå som regulært mos i store grøn/brune totter. Derfor er det vigtigt at få lavet algebehandling af dit tag, så det kan holde længe og fremstår flot og imponerende på din bolig og andre bygninger. Alger, og efterfølgende mos, kan nemlig virke meget skadeligt for dit tag. Alger, hvis det ikke bliver algebehandlet, vil virke som en svamp på taget der suger fugt til sig. Det er præcis her en fyldestgørende og professionel algebehandling af taget kan rede et ellers inficeret tag. En algebehandling af taget modvirker at fugt dannes og siver ned i taget. Problemet opstår når alger og lag danner rødder og disse sætter sig i tagsten eller plader og dermed åbner for tilgang til fugt. Dette vil på sigt medføre dannelse af mos, som bliver en noget dyre affære at få fjernet. En algebehandling af dit tag er en overkommelig investering som ikke bare forlænger tagets levetid, men efterlader et flot visuelt indtryk på hus og lignende bygninger. Algebehandling af tag fjerne de førnævnte gule, sorte og hvide pletter, og forbygger rodsætning og fugtskader. Efter en algebehandling er det flot at stå og se på et tag der fremstår nyere end før algebehandlingen, og vide at taget nu også har modtaget en forebyggende indsats mod tilbagevendelse af netop alger. Står man fx og skal sælge sit hus, er en algerens af tagene med til at højne værdien på huset, samt at gøre det mere indbydende for eventuelle købere. Det kræver ikke mange minutter at køre rundt i det nærmeste boligkvarter og se på de tage der er præget af alger, og så se de tage hvor der har været igangsat algebehandling. Man er ikke i tvivl når man se forskellen på det algeangrebet hustag og det hustag som har modtaget algerens og algebehandling. Det er typisk at få lavet algebehandling, og rens, i foråret, men der er intet der stopper dig i at gøre det når motivationen pludselig byder sig til, og lysten kommer over en. Derfor er det bare med at få sat gang i beslutningsprocessen og få fundet den rigtige måde til at få algebehandlet netop dit tag, eller overflade, som er angrebet. Algebehandling er i sagens natur udendørs og vandbaseret, så det skal ikke gøres i frostvejr. Er det meget koldt er det vigtigt med den rette påklædning, inden algerensning og behandling påbegyndes. Algerens og algebehandling er farveløs og derfor påvirker det ikke selve tagets farve. Så selv om du har røde, sorte, glaserede tegl, eller fx tagpap, så kan du benytte dig af algebehandling til at rense dit tag, og overflader, for denne plage der helt sikker vil ramme dine tage på et tidspunkt.