Kørekort | Sådan får du råd ‘uden havregrød’

Kørekort | Sådan får du råd ‘uden havregrød’

januar 28, 2021 0 Af admin

Erhvervelse af kørekort kan være noget af et indhug i budgettet, afhængig af baggrund, leverandør, alder og indkomst. Her er nogle praktiske fif til dig, som gerne vil have kørekort til bil, uden at skulle leve af havregrød eller pasta i månedsvis.

Vælg den rette køreskole fra start

Priserne på kørekort stiger fortsat, og i 2021 kan du realistisk set regne med et sted mellem 12 tusinde og 17 tusinde kroner i alt. Du skal gennem teoriundervisning og køretimer samt selve prøven som er todelt: teoretisk og praktisk. Når du endelig får kortet, skal du også formentlig investere i en bil, inklusiv den obligatoriske forsikring, serviceeftersyn, brændstof og olie samt andre eventuelle omkostninger.

Ved at vælge den rigtige køreskole første gang, kan du få både den bedste kørekort pris og køreundervisning af høj kvalitet. Afgør hvilke variabler er de vigtigste for dig, og vælg derefter skole. Hvis du ikke får egen bil, er der en god chance for, at dit nyerhvervede kørekort kommer til at ligge ubrugt hen – og dine evner når at ruste op inden du overhovedet kommer bag rattet igen. Bare rolig: heldigvis kommer rutinen hurtigt tilbage, så snart du begynder at køre jævnligt.

Opsparing eller ønskeliste

Når du har valgt en køreskole som svarer til dit behov og budget, kan du planlægge hvordan du skaffer kapital til hele forløbet. Opsparing er en traditionel mulighed, som dog kræver nogen selvdisciplin. Nogle er så privilegerede at de får kastet kørekortet i nakken af forældrene – men, uanset din baggrund, kan du altid ønske kontanter i forbindelse med fødselsdag og jul.

Nogle gange kan kørekortet stå mellem dig og drømmejobbet. Hvis du vurderer at der er stor sandsynlighed for at score stillingen, eller endda har det på skrift fra virksomheden, kan du vælge at tage et hurtigt lån til finansiering af kortet. Sørg for at løbetiden og afdragene svarer til din evne, og betal tilbage hurtigst muligt, så snart du har landet din nye rolle.

Visualisér og nævn det højt

Forskning peger på, at når vi omtaler vores mål for andre, forpligter vi os selv til at nå dem. Det virker især bedst, hvis løftet er på skrift og set af mange mennesker – inklusiv de vigtigste i ens liv.

Det kan virke som en stærk motivation, at printe et billede af din ønskebil ud, og hænge det et sted hvor du ser det tit. På den måde hjælper du også dig selv, når der skal vælges mellem en omgang fadøl til vennerne, en ny dims til kontoret, eller et bidrag til kørekort sparegrisen.

Få hjælp udefra

Et stigende antal af os danskere, lider af opmærksomhedsforstyrrelser (ADHD), og kan med fordel få en betroet part til at håndtere opsparingen. Forældre kunne være et godt bud. Alternativt kan du aftale med banken, at du laver en konto til formålet, og at det indestående ikke kan hæves indtil en vis grænse er nået, og kun til kørekort.

Som du kan se, er der altid flere forskellige løsninger på enhver given situation. Lav en plan, find den rigtige skole, og så er du kørende på ingen tid.