Dyrk den sunde livsstil

Dyrk den sunde livsstil

marts 10, 2021 0 Af admin

Et nyt år betyder tit og ofte, at man begynder på en helt ny og forbedret livsstil, som passer de råd, man nu engang skal følge om at spise sundt, dyrke motion osv. Men det er også tit og ofte sådan, at livsstilen ikke forbliver en livsstil.

Så kan det godt være du tæller kalorier i kirsebær, agurker og kartofler, men det betyder ingenting, hvis ikke du ændrer  dine vaner stille og roligt. Du kan først omlægge dit liv, hvis du begynder at dyrke livsstilen.

Og hvordan er det så lige, at man gør det? For det kan faktisk være utrolig svært at omlægge sit liv til det sundere, hvis man ikke er bevidst om, at de vaner man har sig, rent faktisk er vaner.

Begynd langsomt at ændre få ting i livet

Når du gerne vil ændre livsstil, så går det ikke, at du prøver at ændre alle faktorer ved dit liv på en gang. Det bliver for uoverskueligt, og ofte ender det bare med, at du ikke får det gjort, fordi der simpelthen er for mange faktorer, der skal ændres.

Derfor bør du holde ændringerne på det laveste plan. Start eventuelt med at ændre én faktor af gangen, og når du har fået styr på den ene faktor mere end en gang, så kan du overveje at gå videre til en ny faktor. Du kan eventuelt starte med at gå en tur. Hvis du ikke er en, der har megen aktivitet i hverdagen, skal du ikke begynde at løbe eller dyrke anden hård cardio sport. Det vil ødelægge motivationen inden, at du overhovedet er kommet i gang. Start med det overkommelige, anskaf dig det helt rigtige udstyr til gåturen og læs her om kompressionsstrømper. Kompressionsstrømper er helt fantastiske til gåturen, fordi de sørger for din blodcirkulation i benene.

Planlæg ikke for langt ud i fremtiden

Mange, der har en motivation for at ændre deres livsstil, starter også ud med at se målet for sig. Det er i og for sig ikke en dårlig ting, men det kan også have den modsatte effekt. Det kan have den effekt, at vi bliver distanceret fra målet så meget, at det er demotiverende. Det er demotiverende netop fordi, at målet er så langt ude i fremtiden, at vi ikke kan se os ud af, hvordan vi skal komme derhen. Her er det, at delmål er nøgleordet. Det er så utrolig vigtigt at tænke på sine delmål, før man tænker på det endelige mål, for delmålet er langt mere realistisk at nå end selve målet. Sørg for at planlægge små delmål, der ikke har længere deadlines end ugen ud. Og her kan det sagtens være sådan noget som, at i dag skal du ud og gå en tur. Bare 5 min. 5 minutters gåtur er nemlig bedre end ingen gåtur.