Find den bedste digital asset management software

april 19, 2021 0 Af admin

Digital asset management, eller DAM, er hjertet i en hver virksomheds digitale strategi. Derfor er det vigtigt, at man som virksomhed finder den bedste software til at styre virksomhedens digitale markedsføring. Hvis du som virksomhedsejer har svært ved manuelt at holde styr på virksomhedens digitale ansigt, kan det være en god ide, at finde et firma, der specialiserer sig i digital asset management software. Så får dit firma den bedste og mest overskuelige digitale platform.

Hvis du er interesseret i at læse mere om hvad digital asset management går ud på, samt hvorfor denne teknologi er vigtig kan du læse mere på https://www.encode.eu/resources/.

Hvad er digital asset management?

Et digital asset management program gør det, kort sagt, muligt at samle alle firmaets billeder et sted. Det betyder, at du på den samme side nemt kan overskue alle dit firmas billeder, lige meget hvor de er postet eller gemt. Digital asset management programmer arbejder dog ofte med mange forskellige medier, hvilket betyder, at du også kan bruge det til at overskueliggøre videoer eller lydoptagelser.

Du sparer med andre ord tid ved at benytte dig af et digital asset management system, da du ikke skal bruge en masse tid på, at finde de billeder du leder efter. Denne type systemer er, blandt andet, oplagt at bruge til digital marketing, da du hurtigt kan finde de billeder, som du ønsker at bruge til at markedsføre. Online magasinet bruger det bl.a. til deres website.

Mange firmaer bruger et drev i stedet for, at benytte sig af et digital asset management. Denne løsning er umiddelbart også okay, men man kan løbe ind i problemer efter noget tid. Eksempelvis kan drevet ikke håndtere meget mere end et par 1000 filer, og derefter bliver det problematisk at samle flere filer samme sted. Med et DAM system slipper du for denne slags udfordringer, da det er ubegrænset for hvor filer du kan samle på en DAM platform.

Hvorfor bruge et digital asset management system?

Det er som virksomhed vigtigt, at man har styr på sine forskellige filer, især når det kommer til mediefiler som billeder og videoer. Som før nævnt kan der komme problemer hvis man vælger at bruge et drev, da man ofte kan løbe ind i kapacitetsproblemer. Når du vælger at bruge en DAM tjeneste, så slipper du for den slags problemer. Du slipper derudover også for at skulle slette gamle filer, for at gøre plads til nye. På den måde sparer du både tid for dit firma, samtidig med at du kan få plads til alle virksomhedens vigtige billeder, videoer og lydoptagelser. På den lange bane sparer du også penge, da tidsspild ofte kan blive dyrt i virksomheder og med en digital asset management tjeneste slipper du for tidspild.

Der er altså flere grunde til at bruge en DAM tjeneste. Du sparer både tid, plads og penge. Samtidig med, at du skaber en let og overskuelige platform hvor du kan samle din virksomhedsfiler, så de er lette at finde igen når de skal bruges i fremtiden.