Hold din familie oven vande i svære tider

april 25, 2021 0 Af admin

Nogle gange er livet uretfærdigt. Selvom det går godt nu, kan modvind mødes om nogle år, eller endda om nogle måneder. Noget af det vigtigste, når du er i svære tider, er at holde humør og morale høj hos din familie, og du skal have sørget for, at du kan forsørge dem, selvom du mister dit job.

Hold humøret højt

Svære tider behøver ikke være ulykkelige tider. Sørg for at holde dit humør og din moral høj, så du ikke ser dig sort på livet.

Sjove måder, du kan få små glæder ind i hverdagen, er med en julekalender quiz eller morsom underholdning. Introducer lidt spænding i dit liv, selvfølgelig med lave eller ingen omkostninger.

Hvis du har børn, så lad være med at bekymre dem. Kreative løsninger kan for dem blive til højt værdsatte barndomsminder. I stedet for at tage i biografen, kan du for eksempel samle alle tæpper og puder i hjemmet og lave en hjemme-biograf med popcorn og sodavand. Så kan I være sammen, og de får en god oplevelse.

Lad ikke din egen situation påvirke dine børn. De er mere intuitive, end man skulle tro, og bekymringer kan give dem langvarige mærker.

Sørg for at have sikret dig selv

Inden du mister dit job, er det godt at være medlem af en a-kasse. På sider som http://www.haabetshus.dk/ kan du finde den, der passer bedst til dig.

Selvom en a-kasse koster dig lidt hver måned, så vil den komme dig til gode, hvis eller når du engang bliver arbejdsløs. Ideelt set vil du aldrig få brug for den, men livet kan være uforudsigeligt – og det er bedre at have den, og den bliver unødvendig, end pludselig at stå og mangle den.

Hvis du ved, at der sker fyringer eller at din ansættelse er usikker, så lad være med at bruge mange penge på alle mulige ting, medmindre du har en stor opsparing. Når du er arbejdsløs, er det dejligt stadig at kunne bruge lidt ekstra en gang imellem, både på dig selv og din familie.

Det kan være en god idé at åbne en ”nødkonto”, altså en bankkonto, du ikke rør, før du står i en nødsituation. Den situation er ikke nødvendigvis arbejdsløshed, men her kan den også komme til gode. Det er i hvert fald værd at overveje, hvis du vil have en sikker og stabil fremtid for din familie.