Sådan vælger du den rigtige murmaling til husets facade

april 2, 2021 0 Af admin

Den rette murmaling er glasuren på kagen, når det kommer til et hus’ samlede udtryk – og det er her, du virkelig kan skeje ud eller gå all-in med et klassisk, tidsløst look. Hvad end, du vælger, er det vigtigt at have sin baggrundsviden på det tørre, inden du går i gang. Læs med her og få vores tips og tricks til at vælge den rette murmaling til husets facade.

Vælg murmaling efter husets stil

Med det kæmpe sortiment af murmaling, der er at finde i butikkerne, kan det være svært at finde ud af, hvor man overhovedet skal starte. Et godt råd i denne situation er at stille sig selv spørgsmålet: Hvilken stil skal mit hus have? Sæt dig ned – med resten af husstanden, hvis I er flere end bare dig – og bliv helt klar over, hvilket overordnet udtryk, jeres drømmehus skal have. Går I efter et klassisk udtryk med store, lyse flader, så er i nok bedst tjent med at vælge en tidløs, hvid farve af murmaling til jeres hus. Føler I jer eventyrlystne, kan I overveje at leje med farver som rød, blå eller andre stærkere nuancer. Eller ligger jeres præferencer et sted imellem de to, vil I måske synes om den klassiske skagengule farves rige historie og lyse, solbeskinnede udtryk. Mulighederne er mange, så jo klarere en vision, I har for jeres hus, jo nemmere bliver valget af farve af maling til jeres mur– og kun fantasien sætter grænser.

Pris vs. kvalitet – find balancen

Søger du efter murmaling på nettet, får du uden tvivl en lang liste med forhandlere, som alle sammen kan gøre det billigere end de andre. Men selvom det er fristende, gør du klogt i ikke bare at købe den første og den bedste maling til din facade i den farve, du har besluttet dig for. I stedet for prisen alene bør du først og fremmest sikre dig, at malingen til muren er åndbar. Dette er yderst vigtigt, da facaden på huset har brug for luft, så den ikke ender med at udvikle fugtskader. Herefter skal du researche på, om det er eternitmaling, emulsionsmaling, silikatmaling eller noget helt andet murmaling, du har brug for – og så er det ellers bare i gang med at finde det bedste tilbud på kvalitetsmaling i den rette nuance til dit hus.

Andre overvejelser om murmaling

Der er selvfølgelig mange andre ting, du skal tage stilling til, når du maler din facade, ud over valget af maling. Det er blandt andet vigtigt, at du timer din murmaling sådan, at vejret er tørt og lunt, men ikke med direkte sollys for længe ad gangen – og at du gør dit forarbejde med afrensning, skadeudbedring, fjernelse af maling/grunding og så videre. Overvej også, om du for eksempel ønsker at gemme lidt maling til for eksempel en kældervæg med fugtproblemer, så du kan være opmærksom på det, når du maler.

På den måde kan der være mange overvejelser, der er værd at gøre sig til din specifikke situaiton.