Dette kan du gøre for at vedlige afløbene i dit hjem

august 12, 2021 0 Af Nico

En del af arbejdet, når du har dit eget hjem er, at du vedligeholder dine afløb. Dette kan virke som en sørgelig og kedelig opgave, men det kan hurtigt spare dig en masse penge på VVS arbejde, og gør du det med jævne mellemrum, så er du også garanteret, at du ikke kommer til at lide under lugtgener i hjemmet. I denne artikel kan du derfor finde de tre bedste råd til, hvordan du kan rens afløb, så du kan undgå en stoppet kloak i dit hjem. 

Rens dine vandrør med jævne mellemrum

Når du skal vedligeholde dit afløb, så er det nødvendigt, at du renser dine vandrør med jævne mellemrum. Dette kan du for eksempel gøre med afløbsrens, som du kan købe på flaske i de fleste dagligvareforretninger, men du også benytte dig af salt og kogende vand, når du skal rense dit afløb, da dette også kan fjerne fedtrester og snavs. Dette kan du gøre en gang hver anden eller tredje uge, også er du sikker på, at du vedligeholder dit afløb på bedste vis. 

Fjern alle større madrester inden afskylning af service

Noget som du kan gøre i hverdagen for at vedligeholde dit afløb er, at du kan fjerne alle større stumper og stykker af madrester, inden du begynder at skylle tallerkner og service af i vasken. Dette sikrer dig, at det ikke sætter sig fast i dine vandrør, så det senere kommer til at danne propper, som er svære at komme til livs. Det er her i samme omgang også en god ide, at du aldrig tømmer en pande med fedt ned i din håndvask, da fedtet vil blive koldt i vasken og sætte sig fast. Så er du på den sikre side, når du skal vedligeholde din håndvask og dine vandrør i hjemmet. 

Fjern hår og skidt

Til slut er det vigtigt, at du fjerne hård og andet skidt fra dit afløb med jævne mellemrum. Dette kan du gøre med et langt stykke metal, hvorpå der er små modhager, som kan tage alt skidtet og alt håret med op fra afløb, når du trækker tilbage i stangen. Dette er en meget effektiv metode til at sikre, at du ikke tilstopper dit afløb, også kan du være sikker på, at du har vedligeholdt dine vandrør i hverdagen, så du ikke får behov for professionel hjælp lige foreløbig. Dette er blot nogle få gode råd, som du kan følger, men er du i tvivl, så kan du altid kontakte din lokale VVS, som kan hjælpe dig med at vedligeholde vandrørene i dit hjem.