Der findes flere selskabsformer – overvej den bedste for jer

december 5, 2021 0 Af admin

Hvilken selskabsform eller virksomhedsform passer til det projekt, du har i hovedet. En virksomhed er ikke bare en virksomhed. Og et selskab er ikke bare et selskab. Der findes en god portion selskabsformer, som I kan vælge imellem.

I Danmark er det dog begrænset til to selskabsformer. Af virksomhedsformer er der yderligere to. Her kan du lære lidt mere om dem, så du bagefter kan træffe den rette beslutning, når du skal vælge selskabsform.

De to selskabsformer

Der er et aktieselskab og et anpartsselskab. For begge gælder det, selskaberne ikke er investeret med private formuer eller at selskabet i hvert fald ikke hæfter direkte deraf. Forskellen mellem de to ligger faktisk i navnene.

Et aktieselskab har et formål mere eller mindre at investere i aktier. Et anpartsselskab består af forskellige investorer, som kan lave forskellige ting, der også inkluderer aktier.

Du kan lære meget mere om de forskellige selskabsformer. Viden om den selskabsformerne er nødvendigt, ofr at du kan finde den rette form til dit projekt.

Det giver desuden en bedre forståelse af markedet, hvad mange både på og uden for markedet kunne have stor brug for.

Vælg den form, der passer jeres situation

Når I skal vælge en form for jeres selskab, skal I overveje en hel del.

Hvad er formålet med jeres selskab? Det skal være det allerførste spørgsmålet. Svaret behøver ikke være noget stort eller overvældende. Det kan f.eks. bare være at tjene penge, hvad der må være formålet for langt de fleste selskaber.

Herefter kommer så mere specifikke spørgsmål som. Hvordan vil i tjene de penge? På hvilken måde eller på hvilken baggrund vil I/vil I ikke tjene penge?

Her begynder I at kunne sortere flere ting og former fra. Igen behøver svarene på disse spørgsmål ikke være flere sider lange med så meget tanke bag, at det gør helt ondt at læse. Det kan sagtens være korte sætninger, der definerer jeres plan.

Så længe I bare får besvaret spørgsmålene, så I faktisk ved, hvor I er på vej hen. En god måde at komme i gang med at besvare spørgsmål som disse er ved at snakke med familiemedlemmer, tilfældige mennesker eller andre virksomheder. Pludselig skal I begynde at bruge sproget på en anden måde, end I gør bare imellem de parter, der er i selskabet nu. Her kommer det pludselig til at give mere mening for jer, hvad I faktisk har gang i.

Undersøg jeres muligheder

Inden I kaster jer i gang med bare at åbne en virksomhed e.l. Så tjek op på alle de selskabsformer, der er. Snak det grundigt igennem og find i fællesskab frem til, hvad den bedste løsning så rent faktisk vil være.

Der er mange muligheder og mange forskellige måder jeres selskab kan tage sig ud. Det er op til jer at finde fodfæste mellem alle de muligheder, uden at I bagefter ærgrer jer over, at det hele ser mærkeligt og forkert ud. Ram plet første gang. Det er alle bedst tjente med.