Hvordan kan jeg skifte hjulene på min BMW?

juni 16, 2022 0 Af admin

Du undrer dig måske over, hvordan du skifter hjulene på din BMW. Denne artikel forklarer processen for at skifte dine hjul. Vi vil også dække forskydning og størrelse. Når du har gjort dette, vil du kunne vælge et nyt hjul, der passer til resten af din bil. Hvis du er ny i denne slags arbejde, opfordrer vi dig til at læse denne artikel. Den vil gøre processen meget nemmere for dig.

Vil du gerne have hjælp til hjulskifte, så tjek lige dette ud. 

Udskiftning 

Det er ikke så kompliceret at skifte hjul på en BMW, men hvis du ved, hvordan du gør det, sparer du dig for eventuelle problemer senere. Her er nogle instruktioner, der sikrer, at du får det rigtigt første gang. Først skal du sørge for at bære en gul vest og placere en advarselstrekant tyve eller tredive meter foran køretøjet. Du bør også tænde advarselslamperne på køretøjet. Følg derefter nedenstående trin for at skifte hjulene på din Bmw X1.

Før du begynder, skal du overveje, hvilken størrelse hjul du ønsker. Et konservativt valg vil svare til fabrikshjulssættet, mens et sportsligt valg vil være bredere end fabriksopgraderingen. Hvis du er usikker på, hvilken størrelse hjul du ønsker, skal du vælge det konservative valg, da dette sandsynligvis vil passe uden problemer eller næsten uden problemer. Hvis du derimod ønsker at tilføje et sæt med specialtilpasset montering, bør du bruge en større afstandsstykke.

Renovering

Hvis du har problemer med at holde dine fælge lige så flotte som tidligere, bør du overveje at efterbehandle dem. Det er nemt at skrabe overfladen på et hjul, men der er trin, du kan tage for at få dine hjul til at se ud som nye. Disse omfatter rengøring af dem med lunkent vand samt brug af et rengøringsmiddel som f.eks. sæbe eller opvaskemiddel. Du bør også rense eventuelle skidt fra vejen eller bremsestøv, der måtte have samlet sig på hjulene. Sort vejstøv kan f.eks. reducere fælgenes glans, så du bør fjerne det, inden du efterlakerer dem.

Uanset om du overvejer at reparere et knækket hjul eller få et helt nyt sæt, er det første skridt at finde en anerkendt mekaniker, der har specialiseret sig i BMW-reparationer. En velrenommeret mekaniker vil være i stand til at identificere revnerne i dine hjul, hvilket vil hjælpe med at forhindre, at de spreder sig. Du bør aldrig køre i en bil med revner i hjulene, da du kan ende med en pludselig dæksprængning.

Forskydning

Hvis du vil vide, hvordan du skifter hjulene på en BMW, vil denne artikel hjælpe dig. Selv om det kan virke som en kompleks opgave, er det faktisk meget nemt at skifte hjul på en Bmw, hvis du følger nogle enkle trin. Hvis du udfører proceduren på den rigtige måde, vil du forhindre, at der sker uheld og problemer. Før du går i gang, skal du bære en gul vest og placere en advarselstrekant mindst 25 meter foran bilen. Tænd derefter advarselslamperne.

Først skal du fjerne hjulet og placere det på bilens monteringsplade. Denne del er kendt som monteringspuden. Monteringspuden har flere dimensioner, herunder en centerboring, bolthuller og bearbejdnings-/justeringshuller. Indtil for nylig har BMW ikke ændret disse dimensioner for alle modeller. Ikke desto mindre skal du justere forskydningen for at få det nye hjul til at sidde korrekt.

Størrelse

Hvis du overvejer at skifte hjulene på din BMW, er der nogle ting, du skal vide, før du går i gang. Det første, du skal gøre, er at vælge den korrekte hjulstørrelse. Et konservativt valg er normalt tæt på de opgraderede hjulsæt fra fabrikken. Et bredere, mere atletisk hjul er som regel en halv tomme bredere end lagerhjulet. Hvis din BMW ikke har hjulspacere, kan du købe en og bruge den.

Før du begynder, skal du tjekke producentens anbefalinger. De nye hjul skal passe til din bils studmønster. Du bør også kontrollere, om de vil gnide mod dine bremsecalipre. Når du ændrer størrelsen på dine hjul, skal du altid sørge for, at du ikke overskrider den anbefalede bæreevne. Du kan også tjekke, om de større dæk vil påvirke ADAS- og andre sikkerhedssystemer.

Monteringspude

Hjulets bagflade, der sidder på hjulets hjulnav, kaldes monteringspuden. Pladen vil typisk bestå af bolthuller og centerboringer samt bearbejdnings-/justeringshuller. Størrelsen af en monteringspude kan variere betydeligt, men forbliver generelt den samme på tværs af alle BMW-modeller. Der findes større eller mindre puder til en bestemt model, mens større puder bruges med mismatchede hjulspacere.

BMW’er bruger et boltmønster med fem huller. Selve boltene har en diameter på 120 mm, og boltens sæde er ca. 60 grader. Aftermarket-fælge kan have et afrundet kuglesæde, så de kan glide på plads uden problemer. Hvis du vælger en monteringsplade med korrekt forskydning, sikrer du, at hjulet monteres korrekt og kan bære bilens vægt.