5 grunde til at skifte til en elbil

august 19, 2022 0 Af admin

Hvis du overvejer at skifte til et elektrisk køretøj, er du ikke alene! Elbiler, eller EV’er, bliver billigere og mere effektive med tiden, hvilket betyder, at der aldrig har været et bedre tidspunkt at tage springet og skifte fra benzindrevne til eldrevne transportmidler. Her er fem grunde til, at du bør skifte til et elbil.

 

1. Det er bedre for dit personlige helbred at køre i et elbil

Med benzinpriserne, der fortsætter med at stige kraftigt, giver det mening at reducere din eksponering for potentielt giftige kemikalier som benzen. Ved at skifte fra traditionelle biler og lastbiler til elbiler får du lave vedligeholdelsesomkostninger og mindre udsættelse for luftforurening – begge dele kan føre til et bedre helbred generelt. Deres miljømæssige fodaftryk er meget mindre end benzinslugende SUV’er og kommerciel transport, hvilket gør dem til en omkostningseffektiv måde at leve mere grønt hver dag. Det betyder ikke, at de behøver at være kedelige; de findes i alle former og størrelser, herunder nogle præstationsorienterede muligheder, der kører fra 0-100 mph på ca. fire sekunder! De er ofte mere støjsvage og mindre hårde for din krop, når du kører, hvilket betyder, at de er lige så sjove som miljøvenlige. Kort sagt: Elbiler er sjove OG gode for dig!

 

2. Miljømæssige fordele

Selv om du ikke kan køre din bil direkte på elektricitet, er der betydelige miljømæssige fordele ved at eje en elbil. I Irland produceres næsten halvdelen (46 %) af vores elektricitet fra naturgasdrevne kraftværker, og ca. en syvendedel kommer fra kul (14 %). Omkring en tredjedel af vores strøm produceres fra lokale kilder som vind (18 %), tørv (8,8 %) og vandkraft (2,5 %). Du vil se dette tal stige betydeligt i perioder, hvor Irlands vinde tager til i styrke – og hvis alle skiftede til elbiler, kunne vi undgå utallige CO2-emissioner og forbedre luftkvaliteten med tiden. Som ejer af et EV kan du undgå emissioner fra benzindrevne køretøjer – hvilket gør luften renere for alle. Elbiler er også effektive: Det kræver ca. tre gange så meget energi at drive en benzindrevet bil som en elbil. Endelig er din pendling stort set CO2-neutral, hvis du får din elektricitet fra vedvarende energikilder!

 

3. At køre i en elbil = sjovt

At køre bil er mere end blot at komme fra punkt A til punkt B; det handler om at opleve alt undervejs. Uanset om du ønsker et sporty køretøj eller noget mere familievenligt, giver elbiler (EV’er) dig alt det og mere til. Da du ikke behøver at skifte gear, og da forskellige andre manuelle funktioner er klaret for dig, gør elbiler kørslen til en sjovere oplevelse. Det er næsten som at flyve på land! Du vil ikke gå glip af nogen del af din rejse, fordi du vil være helt fordybet i at få den til at ske – hvilket ikke er muligt med benzindrevne biler. Du styrer din EV fuldstændig via computersystemer, hvilket betyder, at det sjove ikke behøver at ske på bekostning af sikkerheden; de fleste EV-muligheder vil fjerne en stor del (hvis ikke al) af din angst under kørslen. Selv når du sidder bag rattet, bliver det, der normalt ville være stressende, en leg, når du nyder en tur med en EV – alt sammen uden at skulle bekymre dig om stigende benzinpriser eller at løbe tør for strøm på et tidspunkt på vejen. Du kan også føle dig godt tilpas ved at vide, at dit køretøj er grøn energi i sin kerne! https://www.billigladestationer.dk/ladestation-type-2-16a-3-faset/

 

4. Økonomiske besparelser ved at køre i et elbil

Den gennemsnitlige bilist bruger ca. 2.149 € på benzin eller 1.660 € på diesel om året, hvilket inkluderer både by- og motorvejskørsel. Det er næsten 200 € om måneden! Ved at skifte til et elbil med en rækkevidde på 100 miles kan du spare ca. 25 % på din månedlige brændstofregning. Det ser måske ikke ud til at være meget ved første øjekast, men det løber hurtigt op med tiden – især hvis du kan få skatteincitamenter eller tilskud til køb af elbiler! Selv om elbiler stadig er lidt dyrere i gennemsnit end deres benzinbiler, betaler de sig selv tilbage i brændstofbesparelser efter et års brug. Når nok mennesker skifter over til elbiler, vil vi begynde at se endnu lavere priser, efterhånden som efterspørgslen stiger og teknologien forbedres.

 

5. Statslige incitamenter

Skift til elbiler er forbundet med skattefradrag, tilskud og andre former for statslig støtte. Denne økonomiske hjælp kan sænke anskaffelsesomkostningerne betydeligt og kan gøre hele din beslutning om at købe en elbil til en no-brainer. Vigtigst af alt er, at du vil være med til at reducere dit eget CO2-fodaftryk, mens du kører rundt i byen. I Irland kan der ydes et maksimalt tilskud på 5 000 EUR til støtteberettigede BEV’er (Battery Electric Vehicles eller helt elektriske biler) og PHEV’er (Plugin Hybrid Electric Vehicles) med en listepris på over 14 000 EUR, når de købes privat, og op til 3 800 EUR til virksomheder for støtteberettigede EV’er i kategori N1 med en listepris på over 14 000 EUR.