Derfor skal du jævnligt udføre tagtjek

Derfor skal du jævnligt udføre tagtjek

februar 13, 2020 0 Af Knuthbecker

Taget er – ligesom alle husets andre komponenter i øvrigt – genstand for eksponering af beskadigelser og utætheder fra tid til anden. Taget er særligt udsat, fordi det skal modstå regn, sne, hård blæst og hvad vejret ellers kan finde på. Og så er taget en særlig vigtig komponent, fordi det netop skal beskytte resten af huset mod fugt og regnvand. Men hvorfor skal man præcist få udført et tagtjek? Og hvordan laver man et tagtjek?

Mangel på tagtjek kan komme til at koste dyrt

Hvis du ikke regelmæssigt og ofte udfører eller får udført et tagtjek, kan det lede til fugt- og vandskader som resultat af skader og utætheder i taget. Det kan samlet komme til at koste mange tusinde kroner i tagreparationer. Specifikt kan fugt- og vandskader lede til følgende:

  • Får taget fugt- og vandskader som resultat af utætheder i taget, kan du risikere, at hele taget skal udskiftes. I så fald vil en ny tagbelægning koste mellem 1000-3000 kroner per m2.
  • Spær og isolering skal muligvis også udskiftes, hvilket koster op mod 4000-8000 kroner per m2.
  • Har du ignoreret utæthederne gennem længere tid, har fugten muligvis trængt sig ned i andre dele af huset, hvorfor en udskifting af indvendige vægge og lofter også kan være nødvendig.

Som du kan se, er vandskader som resultat af utætheder i taget en dyr fornøjelse, og man kan let komme til at skulle betale mere end 100.000 kroner for at udbedre skaderne. Du kan læse mere om, hvordan du selv tjekker dit tag, eller hvordan du får et gratis professionelt tagtjek her.

Dækker forsikringen vandskader fra utæt tag?

Du skal dykke ned i policen på din husforsikring for at finde ud af, om forsikringen dækker vandskader for utæt tag og eventuelle udbedringer, da det svinger fra forsikring til forsikring. Vi anbefaler derfor, at du kontakter din forsikring, men Bolius har også skrevet en detaljeret artikel om emnet her.