Hvordan får man en bedre kropsholdning?

Hvordan får man en bedre kropsholdning?

februar 13, 2020 0 Af Knuthbecker

Går du med forkrummet, foroverbøjet og dårlig ryg? I så fald er der mange grunde til at få gjort noget ved den dårlige kropsholdning. Studier har nemlig vist, at dårlig kropsholdning er associeret med udstråling af lav selvtillid, lavere lungekapacitet (op til 30%!) og lavere kognitive evner. Der er derfor mange grunde til at få en bedre kropsholdning. Men hvordan gør man lige det?

Investér i en rygstøtte

En rygstøtte er en slags støtte som man kommer på overkroppen. Den består af seler, som stimulerer de såkaldte underaktive muskler og på den måde stimulerer overkroppen til en bedre kropsholdning. Hvis du bruger rygstøtten på daglig basis, vil du indenfor få uger se mærkbare forbedringer af holdningen – selv når du ikke bruger kropsholdningen. Læs mere om rygstøtte her.

Motioner og dyrk styrketræning

Vores krop er indrettet meget smart: de funktioner eller dele af kroppen som vi ikke bruger eller som ikke bliver stimuleret, mister vi. Det er også derfor, at du begynder at miste muskelmasse, når du stopper med at løfte vægte. Kroppen har simpelthen ikke brug for de store og energikrævende muskler, og derfor smider den muskelmassen. På samme måde vil din kropsholdning også stille falde hen over tid, hvis du ikke stimulerer overkroppen. Sørg derfor for regelmæssigt at dyrke motion (et par løbeture om ugen – eller sågar en enkelt – vil gøre underværker) og følg også gerne et styrkeprogram. Fitnesscentre har som regel certificerede fitnessinstruktører, som kan hjælpe med at strikke et personligt fitnessprogram sammen. Ved samme lejlighed kan du fortælle instruktøren, at du ønsker et program, der har fokus på overkroppen.

Stræk kroppen ud og dyrk yoga

Yoga kan være en fremragende måde at få en bedre kropsholdning på. Når du strækker kroppen ud, stimulerer du samtidig de sener og senemuskler, der holder den gode kropsholdning.