Sov bedre med en god seng, ørepropper og meditation

Sov bedre med en god seng, ørepropper og meditation

februar 15, 2020 0 Af forbrugermedierdk

Der er nærmest intet, der er vigtigere end søvn. Jo, det skulle da lige være mad og drikke. Alt andet lige er søvn dog ofte noget undervurderet.

I en tid hvor vi alle skal nå så meget, har vi tit en tendens til at underprioritere søvnen – og det er en skam. For søvnen er nemlig en forudsætning for, at du kan præstere optimalt i livet øvrige facetter.

Der er heldigvis flere ting, du kan gøre selv. Disse ting kan du lære mere om, hvis du læser videre.

1. Invester i en ordentlig seng

Først og fremmest er det vigtigt, at du investerer i en ordentlig seng. For hvis du ligger godt, vil du alt andet lige få nemmere ved at falde til ro.

Der er mange senge at vælge imellem i Danmark, og hvad der fungerer godt for andre, fungerer ikke nødvendigvis godt for dig. Vi kan derfor kun anbefale, at du gør dit forarbejde godt.

… Det kan du eksempelvis gøre ved at læse med på hjemmesider som Sengeguruen.dk der skriver meget udførlige senge-guides.

2. Brug formstøbte ørepropper

Det er de færreste forundt at sove i et miljø, som er helt fri for forstyrrelser.

Er du blandt de mange uheldige, som må leve med en smule uro omkring dig, kan det være en rigtig god idé at investere i et par gode ørepropper.

De fleste af os kender nok bedst de noget skrabede engangsørepropper. De er som sådan fine nok, men i og med at de er masseproducerede, passer de ikke 100 % til netop dine ører.

Har du ofte brug for at sove med ørepropper, vil vi i stedet anbefale, at du investerer i et par formstøbte ørepropper. Disse vil være lavede, så de passer perfekt til dine ører – og du kan bruge dem igen og igen.

3. Få styr på dine tanker med meditation

Ofte hænger søvnproblemer sammen med en ond spiral: Vi kan ikke falde i søvn, så går vi i panik og så kan vi slet ikke falde i søvn.

Det er derfor en rigtig god idé at finde metoder, som du kan bruge til at slappe af. Netop sådan en metode er meditationen.

Meditation er egentlig et paraply-begreb, som dækker over mange forskellige praksisser. Her de senere år er eksempelvis mindfulness blevet meget populær i den vestlige verden, hvor den udgør et mindre spirituelt alternativt til den asiatiske tradition.

Uanset typen handler meditation dog om at få styr på dit sind. Du vil med den rette træning kunne lære dig selv at acceptere negative tankemønstre, hvilket vil give dig et stærkt våben mod søvnløsheden.